סרטון גיבוש עובדים
בעשורים האחרונים חלו שינויים משמעותיים בתפיסת כוח האדם בארגונים וחברות, כאשר בהנהלות רבות מבינים שההון האנושי הוא המשאב החשוב ביותר של העסק. לפיכך, ישנה השקעה הולכת וגוברת בשימור עובדים ובשמירת שביעות הרצון והמוטיבציה שלהם על ידי תמריצים שונים. בד בבד מתקיימת השקעה בגאוות היחידה ובתחושת הלכידות וההישגיות של העוסקים במלאכה, בין היתר על ידי הפקה של סרטון גיבוש לעובדים. חברתנו נותנת מענה שלם ואיכות גבוהה ביותר לצורך הזה, על ידי הפקת סרטוני גיבוש לעובדים בפורמט טלוויזיוני ייחודי.
משקיעים בהון האנושי
כאמור, ההשקעה בהון האנושי חוצה כיום מגזרים וידועה בקרב עסקים וארגונים מכל סדר גודל. אין פלא איפה שמונחים כמו יום גיבוש או יום כיף לעובדים הפכו לשגורים על כל לשון, ובמהלכם נערכות פעילויות מגוונות כמו סדנאות ODT, מופעים של אמנים, ארוחות מושקעות כיוצא בזאת. אחד האלמנטים הפופולאריים בתחום הזה הינם סרטוני גיבוש לעובדים, אשר יכולים לעסוק בנושאים רבים ומיועדים כמובן ליצור תחושת גאוות יחידה, שביעות רצון והזדהות עם מקום התעסוקה, חזונו וערכיו. בנוסף, הפקתו של הסרטון אינה מתקבלת כמובנת מאליה על ידי העובדים, והם רואים בה השקעה נוספת ויוצאת דופן של החברה בהם והערכה לפועלם.
מתי להקרין סרטון גיבוש לעובדים?
קודם כל, סרטון לעובדי החברה הוא בדרך כלל קצר יחסית, בן כמה דקות עד רבע שעה. לפיכך הוא יחסית ממוקד ועליו לנצל כל דקה וכל שנייה באופן אופטימאלי, מבלי להלאות מצד אחד, ובלי לפספס את הדברים החשובים מצד שני. את הסרטונים הללו ניתן להקרין במועדים שונים, למשל בערבי כיף וגיבוש לעובדים (יש לציין כי ימי גיבוש גם מספקים חומר גלם נהדר להפקות), או למשל בערב הרמת כוסית לסיום השנה ולקראת השנה באה כאשר מסכמים את ההצלחות וההישגים. אבל למרות שהסרטונים מוקרנים לרוב באירוע חד ובאופן חד פעמי, הם בהחלט נשמרים וניתן להעלותם לצפייה חוזרת בפלטפורמות שונות – למשל מהטלפון הנייד של העובד שרוצה להראותו לבני משפחתו.
מה מצלמים בסרט מוטיבציה לעובדים
מבחינת התכנים של סרטון מוטיבציה לעובדים, הם יכולים להיות כמובן מגוונים מאוד ותלויים בהגדרות של שלב האפיון. כך למשל, התכנים יכולים לשלב צילומים מהפעילות השוטפת באולם הייצור של החברה, ושיחות עם העובדים ובעלי התפקידים השונים. מאידך, הצילומים יכולים להיות הרבה יותר קלילים ולהראות למשל תחרות משיכת חבל שבוצעה ביום גיבוש, או פעילות שטח כגון רפטינג ונסיעה על ג'יפים. הצילומים גם יכולים להכיל ברכות ודברי שבח לעובדים מצטיינים ולמחלקות מצטיינות, דברי סיכום ועמידה ביעדים מצד מנהלי החברה, ועוד.
מה הקונספט של סרטון גיבוש לעובדים?
כאמור, התכנים עצמם תלויים מאוד בקונספט שייבחר, המבוסס בתורו על מספר הגדרות בסיסיות בשלב האפיון. לדוגמא, ברור שהסרטון אמור לתרום לגיבוש ולהעלאת מוטיבציה, אך כיצד יעשה זאת? אולי באופן יותר קלילי והומוריסטי, או על ידי הצגה אישית של חלק מהעוסקים במלאכה, אולי הצגת הישגים ורמיזה על תחרות בין מחלקות ומנהלים? בדיוק למען מטרה זו מבוצע תהליך אפיון מעמיק של חברתנו, שכן עלינו להבין היטב את אופיו של העסק מהותו ופעילותו, ואת הנפשות הפועלות. כך למשל, ישנו הבדל משמעותי בין ציבור עובדים בענף הטקסטיל לבין עובדי חברת הייטק. יש גם הבדל בין ציבור עובדים יותר מבוגר או יותר צעיר, ציבור דתי ומסורתי או חילוני וליברלי, ציבור עובדים מעורב וכן הלאה. מכאן יש לבחור את הקונספט ואת האווירה שמבקשים ליצור בסרטון. לדוגמא, ניתן לבחור בפן יותר קליל והומוריסטי, בסרטון יותר רציני ומכובד, בדגש על הפן הטכנולוגי, בדגש על הישגיות, מקצועיות וכדומה.
לאחר מכן ניתן להמשיך להפקת הסרטון המבוססת על צילום והשגת חומרים. לעיתים מדובר בצילומים שכבר קיימים ושניתן לשלב אותם בתוך הסרטון, ולעיתים מדובר בתכנים חדשים שאנו יוצרים למענו. לדוגמא, ניתן לשלב ראיונות עם עובדים ובעלי תפקידים, ניתן לצלם באולפן ובשטח, לבצע צילומי מסך ירוק ועוד. כמו כן אנו משלבים בשלב העריכה את כל הנחוץ ליצירת מוצר שלם ומוגמר, לרבות בחירת של מוזיקת רקע הולמת, דברי קריינות במידת הצורך, אפקטים ועוד.
סרט מוטיבציה מעורר השראה
יצירת סרטון מוטיבציה מעורר השראה אינה עניין של מה בכך. יש לזכור שכשם שהסרטון נועד לחזק את תחושת הגיבוש וגאוות היחידה של העובדים, כך סרטון המבוצע באופן חובבני ומרושל עלול לפגוע במטרות חשובות אלו. סרטון לגיבוש עובדים מייצג הן את הדמויות המופיעות בו, מנהלים ועובדים כאחד, והן את החברה בכללותה. למרות שהוא מיועד עקרונית לעובדים ולא לגורמים חיצוניים כגון לקוחות או משקיעים פוטנציאליים, הוא בהחלט עשוי להגיע גם לעיניים כאלו דרך פלטפורמות שונות. עליו להיות אם כן מכובד ומכבד, להעביר את הערכים והחזון של העסק לפחות ברמת האווירה, ולהוות מוצר שתהיו גאים להקרין בערב חברה או ביום גיבוש.